mandag den 23. april 2018

Blandt de vilde dyr på sletten.....

ADVARSEL mange billeder

Tirsdag den 17 til lørdag den 21 april 2018


Da det blev morgen var det jo voldsomt spændende at se hvordan der så ud der hvor vi nu var landet..... og som I måske kan fornemme fejlede udsigten ikke noget ud over slugten... og tænk på den anden side af slugten gik 4 elefanter.
Det var en kæmpe oplevelse at se elefanter in natura og så inden morgenmaden.

Navnet Entabeni kommer fra den meget karakteristiske klippformation, som man kunne se alle vegne fra.

Den kommer der mange billeder fra i alle mulige belysninger, den var bare utrolig smuk og knejsede majestætisk over sletten.

 Efter en dejlig morgenmad var vi helt klar til vores første tur på savannen.

Noget af det første vi stiftede bekendskab med var denne smukke giraf med det meget specielle mønster.

Giraffers mønster og farvetone er bestemt af, hvor de er født. Farven er tilpasset omgivelsernes farne, så de kan skjule sig bedst muligt









Der blev også tid til en  kold øl på altanen efter vi havde haft elefanter lige under altanen.... godt nok var de rykket et par huse længere hen, men grene og træer var knækket lige under vores altan....












 Frokost i det grønne... jo vi blev rigtig forkælet


Her kan I se vores køretøj, så det var op og ned rigtig mange gange.

De 4 dage bød på 2 tidlige morgensafarier dvs kl 6:30 til kl 9 og to eftermiddagsture kl 15<.30 til kl ca 18:30, hvor det så var helt mørkt når vi kom hjem.




Endnu en af de helt store oplevelser var da rangerne fandt de 2 plettede gepard. Disse 2 dyr bærer GPS halsbånd (sammen med løverne) sa dyrlægeteamet kan holde øje med dem, men det er ikke muligt for rangerne at få besked om hvor dyrene findes.... som de siger, så er der ike noget sjov ved det, men alle rangerne samarbejder i løbet af dagen om at finde dyrene og lader så info cirkulere via deres radio system.





Løvefamilien mødte vi hele 2 dage.... både da familien legede ved vandet, og dage efter da hele familien passere bilerne indenfor 5 meter.... det var godt nok vildt at vide at løverne faktisk er vilde, men har lært at bilerne "ikke gør noget" dvs konturen af bilerne er ikke farlige, men sker der pludseligt nogen ændringer som pludselige bevægelser eller at nogen rejser sig op i bilerne, så bliver de utrygge og dermed kan de blive farlige....... så sid stille og tal sagte eller helst ikke... nøj det var svært når det hele var så spændende......



Det vildeste vi oplevede var nok da en elefant havde gemt sig bag en busk...... det er faktisk ikke en joke, det var utroligt at så stort et dyr kunne gemme sig bag "så lille en busk".

Da den blev lidt irriteret på os gik den efter bilen kun med ca 15 m afstand...
DET VAR BARE VILDT..... man føler sig bare utrolig lille og skrøbelig.... godt rangerne har styr på dyrenes signaler..... vores ranger indrømmede dog om aftenen, at elefanten havde været tættere på end han liiiige kunne lide, men ingen buler i bilen, så var alt godt.






En eftermiddag var vi på besøg i et privat reservat, hvor man opdrættede hvide løver. Genet for de hvide løver er vigende, dvs de skal have genet både fra fra og mor for at blive hvide. Der findes utroligt få i den vilde natur, men her havde man held til at få dem til at yngle men også til at holde krybskytterne ude... det sidste er nok nærmest det vigtigste. Ejeren fortalte at pulveriseret knogle fra hvide løver er mere værdifuldt end både guld og elfenben på østens sorte marked. Man må inderligt håbe at det vil lykkes for reservatet, da de jo er ufatteligt smukke.

Udover alle disse dyr så vi også flodheste, næsehorn, zebra, eland, gnu, kudu, vortesvin, struds, abe
og antiloper...... Det var bare fantastisk at se alle disse smukke dyr en den storslåede natur.


Aftenstemning på den sidste safari med Entabeni klippen ude til højre.

Kan man ønske sig smukkere afslutning på 4 fantastiske dage....

... et af de steder i verden, hvor jeg ikke ville have noget imod at komme tilbage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar