søndag den 8. marts 2015

Endnu en hygge-dag i Trinidad....

Onsdag den 4/3 2015
"Dagsmarch": 5 km rundt i Trinidad på meget toppede brosten.
Nu er vi ved at være helt nede i tempo.... morgenmaden tog ca 3 kvarter. Til Hostel'et er en meget hyggelig lille gårdhave med skygge, der kan man næsten ikke kome fra.
Dagens opgave stod på at få købt et par småting.... og med de utallige boder og små gallerier er der nok at kigge på.
Byens samlingssted på en formiddag.....

Vi måtte jo have en flaske rom med hjem... og efter at have udforsket diverse butikker, fandt vi en fin lille "romhandel", hvor ejeren talte lidt engelsk.
Der fandt vi ud af at der fandes 3, 7 og 11 års rom. Den 11 års har de ikke ret mange steder, men her kunne den købes (pris for 0,75 l 40 CUC = 225 kr).....
Vi var også nødt til at skulle have et cigar-etui med hjem. Se det var faktisk ikke let, hvis  de skulle passe til cigarene, vi havde købt... så efter devisen " en er for lille og en er for stor" lykkedes det os til sidst at finde et...... også uden Fidel Castro på.... han nægter jeg at bringe hjem i min kuffert.
I en sidegade var en masse små boder, hvor kvinderne sammen med det passede kunderne sad og hækede og broderede.... Jeg var så heldig at møde en ung kvind der, der også talte helt fint engelsk, så hun brugte en halv time på at vise mig, hvad de fremstillede og hvordan de gjorde. Alle broderierne var traditionelt cubansk håndværk. det var rigtig spændende. Sjovt nok ville hun ikke tage imod penge for ulejligheden, da hun fandt ud af jeg var reelt interesseret i deres håndværk. Alt imens måtte Erik stå og kede sig, og se meget uinteresseret ud, ellers overfaldes man folk, der vil sælge.... den ene mere højtrystet end den anden.

Aftenen byder på mad hos vores værter, efter meget overtalelse fik jeg dem til at bestemme menuen, så det bliver spændende, hvad der serveres.
Menu: Syltede frugter, rød bønne-suppe, hummer med ris og salat og is eller kaffe, dertil en flaske (næsten) kols hvidvin UHMMMMM












Værten synes vi burde foreviges i hans gårdhave.....








Byens samlingssted kl 21........
Så tror jeg vi lige skal op i byen og se Trinidad-by-night...
og håbe vi kan finde hjem....


nu har vi ialt fald tjek på, hvor gaden starter, og vi skal lige ud til Teatret, og derefter finde den tykkeste lygtepæl på venstre side, så er det næste dør, hvor svært kan det være.....



I morgen er det farvel til Cuba for denne gang......

Ingen kommentarer:

Send en kommentar