søndag den 23. februar 2014

Appelsiner, køer, strandskaller.......og blåt vand.

Dagen i dag bød på 226 km's køretur fra Lake Buene Vista og til Fort Myers.
Vejret startede lidt gråt og tåget ud fra morgenstunden, men temperaturen fejlede ikke noget, og ved 10 tiden brød solen igennem, så er tågen pist væk på et kort øjeblik.



De første 125 km var kæmpe appelsin plantager, hvor de plukkede appelseiner blev kørt væk i store lastbiler med åbent lad... der hvor der ikke var appelsiner var endeløse marker med kreaturer, pænt sorteret efter farve, sorte, rødbrune eller hvise....sjovt nok var der ingen marker med blandede kreaturer.

Ganske fladt og frodigt landbrugsjord.


Hen under middag var det godt nok blevet sommer,
termometret i bilen viser......
ja, ja rolig her regner vi i Fehrenheit, men alligevel 29 gr C...
Dejligt.


Næsten fremme blev vi enige om, at i betragtning af at det er søndag, måtte vi hellere då vekslet penge. Vi mødte endnu en stor Mall, og der var naturligvis en veksleautomat, som vi fik vredet penge ud af.... Det er utrolit som de maskiner spørger om alt muligt uforståeligt herovre..... knappen til dansk oversættelse har vi ikke fundet.

I en GIGA pling-pling butik fandt vi lige sommerskoene til lille Inger, str 1 år
ind-i-mellem-tæerne og med blanke sten
... jow, jow..


Vel fremme i Fort Myers var det tid til frokost i palmernes skygge..... på en bænk i et fint lille anlæg.

Bilen havde fået "egen palme" til at skygge....

Anlægget lå ved Fort Myers Historical Museum, stedet man BØR se i byen..... hmmmm der var lukket søndag og mandag, så det må blive en "ommer".









Vi besøgte The Shell Factory som er en KÆMPE souvenir-butik med skaller, perler og koraller i alle afskygninger..... omdannet til smykker, vedhæng, lamper og ja jeg ved ikke hvad.
Noget mere sjældent en kønt.



I byen ligger Edison & Ford Winter Estates, den nok mest velkendte turist-attraktion. Thomas Edinson og Henry Ford havde deres vinterbolig her lige ved siden af hinanden, sammen med Edisons Botaniske Have og laboratorium, hvor de blandt meget andet puslede med at udvinde "gummi" fra Banyabtræer.
Et meget mærkeligt træ, som starter som en gren, der sættes i jorden. Efterhånden det vokser til sætter det grene ud fra grenene, som vokser ned til jorden og "laver rødder". Dvs træer vokser så at sige oppefra og ned. Det kaldes også det vandrende træ.
Vi gik en tur omkring, for at komme ind og se husene skulle man på en 3 timers guidet tur,og det fandt vi lige langt nok..




Efter lidt cruisen rundt i byen fandt vi ned til en park helt ned til vandet.
Og her var BLÅT vand.
Det var ingen oine at sidde her en times tid og kigge på store lystbåde, der boltrede sig i det blå vand.
Bag parken var en hel lille by hvor alle husene have "bil-indkørsel" foran huset og "båd-indsejling" bag huset.

Her fandt Erik også en ny #lille ven" ca 5 cm lang, som dog ikke ville trækkes i halen.


Nu har vi fundet endnu en fint hotel (med meget store senge og mange hovedpuder).

Aftenen i aften er afslapning og tidligt i seng, for vi har en MEGET lang dag for os i morgen.


1 kommentar:

  1. Hold nu da helt fast som I oplever en masse - det er rigtig dejligt at følge med I, næsten som at være der selv :-) Jeg tror Ingers fødder ønsker sig løbesko - der er fart over feltet nu, så hvis du/I ikke får motioneret nok skal jeg gerne tage hende med på Gretbjervej når I kommer hjem .... så får I helt sikkert motion. Men skønne ser sandalerne ud :-)

    SvarSlet