lørdag den 22. februar 2014

Torden og lynild...... og masser af smukke blomster.

Fredag den 21 feb. 2014
Efter at være passeret af en "tordenstorm" i nat med lyn, torden, vand og storm, som godt nok "ville frem i bussen".... 5 cm mellem mørkløgningsgardinerne var rigeligt til at overbevise mig om at jeg var lykkelig for et hotelværelse og ikke et telt....
Nå men trods "støjen" sov vi fint både før og efter og kl 7:30 var vi klar til af forlade Fort Walton Beach og køre de 272 km til Tallahasse.
Vejret var fint, lidt skyet og ca 15 grader, men stille og roligt.....
Udsigt fra 22. etage ud over en del af byen
Tahallassee har været Floridas hovedstad siden 1824. Gennem der 19. århundrede var den på grund af træ og bomulds industrien en meget velhavende by, men efter jernbanens forlængelse helt ned til Miami ændrede betingelserne sig radikalt. I dag er byen stadig et regionalt center for handel og landbrug, men dens vigtigste rolle i staten er som hovedstand.

Byens "nye" hovedsæde fra 1978 er 22 etager højt, hvor man kan komme op med elevator og nyde udsigten.





På toppen er et galleri med skiftende kunstners udstillinger.











Ved siden af er The Old Capitol, som er det gamle hovedsæde. Her er bl.a forskellige udstillinger og "mindepladser" for f.eks dræbte brandmænd og politibetjent.






Dagens helt store oplevelse var besøget i Maclay Gardens.




En gigantisk park ca 1000 tdr land, her er en stor sø, rekreativt område, vandrestier i kilometervis, og en totalt fantastisk have med blomstrende træer og totalt fred og ro.
Kan I ikke lide blomster, så kig ikke videre for i dag.......


Parken er startet op i 1923 til en privat beboelse, og er frem til 1953 tilplantet og opbygget af Louisa og Alfred Maclay. Parken er da blevet foræret til staten Florida, og bruges året rund til oplevelser og hygge af byens befolkning.
Vel fremme ved hotellet fand vi ud af, at vi igen ikke havde styr på uret.... vi må have passeret en tidslinje på dagens tur....
Vi har intet netværksforbindelse i aften, så jeg må sende dette kapitel i morgen ved næste stop, og det er hermed gjort.......

Ingen kommentarer:

Send en kommentar